Psihologia energetica (1)

05.05.2013 13:33

Energia reprezinta planul, fundatia, infrastructura invizibila direct legata de sanatatea corpului tau. Fiecare corp este compus din canale energetice, centrii energetici care sunt intr-o relatie de comunicare directa cu celulele, organele, starea de spirit si gandurile.

Psihologia energetica este noua dar in aceeasi masura foarte veche, deoarece isi trage esenta din terapiile vechi bazate exclusiv pe reglarea la nivel energetic. Are ca fundament un studiu efectuat de 27 de specialisti din domeniul sanatatii apartinand diverselor specilitati precum si specialisti ai sanatatii mentale.

La suprafata fiecarei celule exista niste molecule receptoare numite si "molecule ale emotiei". Ele sunt responsabile pentru starea noastra emotionala si inspiratie spirituala. Emotiile si gandurile genereaza o serie de reactii chimice si celulare in cascada, incluzand aici si formarea de noi neuroni, ce vor constitui la randul lor baza de formare a noi emotii si ganduri.

Exista studii care sugereaza ca meditatia insasi poate genera modificari neurologice ce-si dovedesc eficienta mai mult chiar decat medicamentele, in unele cazuri. Se observa rezultate in special in cazul reducerii pana la disparitie a anxietatii si depresiei.

Psihologia energetica poate fi considerata ca fiind o sinteza de practici ce au ca scop modificarea in mod deliberat a emotiei. Avantajul lor este net superior medicatiei chimice prin faptul ca sunt non-invazive, foarte specifice si nu au efecte secundare.

Aceste practici, vizeaza sistemele energetice, nedetectabile la acest moment cu instrumentar stiintific, dar care asa cum am mentionat anterior sunt folosite cu mult timp inainte de aparitia medicinii moderne, de catre fiecare mare cultura din istoria omenirii.