Tulburarea de personalitate antisociala

09.03.2014 10:30

Cei ce sufera de acest tip de tulburare au o mare problema in a respecta si a se supune legii. Nu tin cont sub nicio forma de drepturile celoralti. De aici si problemele pe care le au cu legea si automat cu adaptarea la viata sociala normala. Au o parerea foarte proasta despre victimele lor, dorind astfel cumva sa le pedepseasca considerand ca merita sa fie exploatate. Nu se gandesc deloc la consecintele faptelor lor, gradul de agresivitate fiind unul crescut. Sunt mai preocupati de satisfacerea propriilor nevoi si mai putin, chiar deloc de a celorlalti.

Ca si simptome intalnim frecvent minciuna si furia; iresponsabili in luarea deciziei; nu au remuscari dupa ce au savarsit un act de cruzime sau de rautate; neglijeaza atat siguranta lor cat si a celorlalti; prezinta trasaturi si mainfesta comportamente criminale; sunt indiferenti la sentimentele celorlalti.

Majoritatea justitiabililor si a celor incarcerati prezinta trasaturi ale tulburarii de personalitate antisociala. Tratamentul aplicat nu da rezultatele scontate, diminuarea acestor tipuri de comportamente scazand in timp in intensitate.