Maniacul sexual

12.12.2013 09:24

Ca definitie in Dictionarul de Psihologie Larousse, mania o gasim prezentata astfel: stare de excitatie psihomotorie si de exaltare psihica, logoree, euforie si turbulenta. Maniacul traieste parca pentru a se da in spectacol. Apetitul alimentar si sexual sunt exagerate, forta sa fizica parand inepuizabila. Acesta stare poate fi de origine constitutionala, dar poate fi indusa si de alti factori, precum doliul, intoxicatii cu alcool, cocaina, putand fi declansata si de infectii (encefalite). Necesita spitalizare asociata cu tratament neuroleptic.

Acum intrand mai in detaliu, voi prezenta cateva caracteristici ale maniacului sexual. Cum pot fi recunoscuti maniacii sexuali? Iata cateva indicii: ca si in cazul altor adictii, sexul reprezinta o sursa de placere constanta. Adictivul nu face altceva decat sa se gandeasca majoritatea timpului la sex. 

Iata sapte semne prin care ne putem da seama daca un individ este dependent de sex:

1.Nu tine cont de planuri, lipseste de la munca si de la orice alta activitate pentru a face sex. Ex. Nu interactioneaza social si renunta la orice pentru sex.

2.Se indatoreaza pentru a-si satisface dorintele. Ex. Cheltuie bani pe pornografie si alte materiale din aceasta categorie peste posibilitatile lui reale.

3.Ii plac situatiile riscante fara sa se gandeasca la consecinte. Ex. Boli cu transmitere sexuala, comportamente ilegale.

4.Schimba constant partenerii. Ex. Dupa ce face sex cu cineva este tentat sa strige "Urmatorul".

5.Incapacitate sa se opreasca din activitatile sexuale, chiar daca simte vinovatie si dezgust. Ex. Mintea ii spune nu, corpul da!

6.Obtinerea sexului a devenit la fel de natural precum respiratul. Ex. Se gandeste in permanenta la sex, altceva neexistand in mintea lui.

7.Sexul este ca un ritual sacru pentru dependentul de sex. Ex. Dependentul face sex in aceeasi pozitie, urmand anumiti pasi si dorind sa i se sopteasca anumite cuvinte pentru a considera ca partida a fost una reusita.