Indiferenta...

05.11.2013 19:55

Traim intr-o lume a indiferentei, a lipsei de respect fata de noi insine si fata de ceilalti? Se poate sa da, dat fiind modul cum evolueaza umanitatea, deloc onorant, as putea spune.

Noi oamenii ca si fiinte sociale evoluam, ne descoperim cu ajutorul celorlalti si al evenimentelor pe care le experimentam de-a lungul vietii. Parerile celorlalti despre noi, despre actiunile noastre conteaza, indiferent ca ne place sau nu. Reactia celorlalti la manifestarile noastre este esentiala, deoarece ne ajuta sa ne formam ca persoane sociale, fiinte ce interactioneaza cu mediul inconjurator.

Atentie oameni ce reactie aveti la trairile noastre ale copiilor, la actiunile noastre pentru ca voi veti fi responsabili de felul cum suntem noi! Gratificati-ne atunci cand facem fapte bune, pentru a nu fi nevoiti sa va atragem atentia facand trasnai! Aveti grija voi oameni mari, cum va comportati in preajma noastra! Fiti decenti! Fiti iubitori! Fiti respectuosi! Noi de la voi invatam cum trebuie sa ne comportam in societate. Sotule, nu-ti mai bate si jigni sotia in fata mea pentru ca ma doare si probabil in cele din urma la fel voi proceda si eu, crezand ca asa este firesc. Femeie, mama, ai grija te rog si de mine si iubeste-ma! Am nevoie de iubirea, de grija, de atentia ta mai mult decat de hrana si de haine si jucarii! Da-mi sa-mi hranesc sufletul cu frumos, cu lumina, nu cu ura, cu sudalmi!

Copiii sunt principalii beneficiari ai comportamentelor adultilor. Felul cum ne purtam noi adultii, exemplul viu pe care-l oferim, modul cum ne comportam in preajma lor, ne face pe noi adultii responsabili de felul cum vor fi, cum vor gandi si simti viitorii adulti.