Depresia

19.08.2013 17:50

Cine nu a auzit de depresie, cine nu a trait depresia cand si cand? Toti trecem prin momente in care simtim ca nimic nu functioneaza asa cum ne-am dori, cand tristetea ne copleseste si nimic nu ne motiveaza, cand ne simtim obositi peste masura si irascibili. Deznadejdea face parte si ea din panoplia simptomelor depresive. In astfel de momente ne vine sa renuntam pana si la activitatile care ne faceau realmente placere si vrem doar sa ne izolam, sa fim singuri. 

Nu trebuie sa uitam de simptomele fizice care insotesc depresia si anume durerile de cap, ametelile, insomniile, scaderea apetitului alimentar existand insa si persoane care simt nevoia sa manance multi carbohidrati, acest fapt ducand insa la cresterea in greutate.

Sexul are si el de suferit, in astfel de perioade nemaifacandu-ne placere, incercand astfel sa-l evitam cu orice pret.

Problemele digestive sunt si ele frecvent intalnite sub forma ori a constipatiei, ori a diareei.

Necazul cu aceste simptome este ca nu li se cunoaste cauza si oamenii nu-si dau seama ca au nevoie de ajutor pentru a afla ce a dus la declansarea tuturor acestor stari. Simptomele nu sunt deloc "inchipuite", cum se intampla sa creada cei din jurul nostru si pot produce modificari serioase in organism. 

Cand depresia este cauza a ceea ce simtim, putem apela la antidepresive prescrise de medicul specialist si/sau la psihoterapie, in functie de severitatea simptomelor.